Luka Galuf pobjednik desetog izdanja Ciklusa koncerata mladih glazbenika mo. Vinko Lesić

Ciklus koncerata (pokrenut 2012.) zamišljen je kao platforma putem koje se mladi glazbenici mogu predstaviti pred splitskom koncertnom publikom. Uslijed nepostojanja koncertne direkcije i cjelovito strukturirane koncertne aktivnosti u našem gradu, ovaj ciklus prerastao je u koncertnu sezonu koju u desetom izdanju građanima Splita i njihovim gostima daruje Glazbena mladež Split uz partnerstvo Hrvatskog doma Split. Program se održavao pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

Izvedbe mladih umjetnika pratio je žiri sastavljen od dva stalna člana, red. prof. dr.sc. Mirjana Sirišćević, prof. mr. art. Borna Barišić te trećeg, pridruženog člana, ovisno o instrumentu koji nastupa. Koncerti su se održavali u periodu od 6.4.do 22.6.2021  u Hrvatskom domu Split i u katedrali sv. Duje. Važno je naglasiti da se ovim projektom nastavlja suradnja između gradskih institucija.

Stručni ocjenjivački sud, nakon prebrojavanja glasova, proglasio je pobjednika Ciklusa, Luku Galufa (violončelo).
LUKA GALUF (violončelo)

Stručni ocjenjivački sud dodijelio je i posebnu nagradu za izvedbu djela hrvatskog skladatelja Borisa Papandopula: 10x1 deset muzičkih impresija svaka po jednu minutu trajanja za klavir solo koju osvaja ELIZABETA ADŽAGA.

FOTO: Maja Prgomet