Novi hit film Juliette Binoche premijerno na Bačvicama

Jedna od najvećih atrakcija ovogodišnjeg Festivala mediteranskog filma Split, novi uradak slavne Juliette Binoche, prikazuje se večeras u ljetnom kinu Bačvice. "Ona koju zamišljaš" premijerno je prikazan na posljednjem Berlinaleu gdje je ova Oscarovka bila i predsjednica ocjenjivačkog žirija.

U pitanju je napeti triler s elementima romantike u kojem glumica daje izniman prikaz usamljene sredovječne žene koja, nakon što kreira lažni Facebook profil, gubi granice između laži, snova i stvarnosti. Kritičar Marko Njegić napisao je kako u ovom filmu Binoche pokazuje da je velika glumica i kako je u pitanju jedna od njezinih boljih uloga u posljednje vrijeme.

Deset godina nakon što je na FMFS-u pobijedio film "Agnesine plaže" ovaj festival nedavno preminuloj redateljici Agnes Varda u kinoteci Zlatna vrata u 19 sati odaje počast prikazivanjem njezina posljednjeg dokumentarnog uratka. U pitanju je svojevrstan testament ove ikone francuske kinematografije, prava poslastica za sve ljubitelje mediteranskog filma.

"Moljci" kratki film redatelja Tomislava Đurineca u kojem glavnu ulogu ima Tihana Lazović u programu je „Ješki“ na Bačvicama, a u kinoteci se prikazuju „Strujanja“ Katerine Dude.

U besplatnom kinu ispred Doma mladih od večeras su na rasporedu naslovi iz Španjolske, Portugala, Crne Gore i Egipta, u sklopu programa međunarodnog kratkog filma.