Sedmo izdanje Supetar Super Film Festivala za manje od mjesec dana

Sedmo izdanje Supetar Super Film Festivala održat će se od 14. do  18. srpnja u Supetru na otoku Braču, a tijekom šest dana službenog festivalskog programa publiku očekuje čak 40 izvrsnih filmova recentne domaće, regionalne i europske produkcije dokumentarnog filma kratkog i dugog metra. Novost je i uvođenje dviju novih festivalskih lokacija (ljetno kino Supetar i ljetno kino Ratac na rivi) i tri nova popratna programa.

Uz službenu konkurenciju, u kojoj će ove godine biti prikazano 14 filmova iz deset zemalja i već tradicionalnu Retrospektivu koju je za nas odabrao Đelo Hadžiselimović, festival će obogatiti selekcija glazbenog dokumentarnog filma i animiranog dokumentarnog filma te novi program pod nazivom Retrospektiva autora, koji će ove godine predstaviti rad bosanskohercegovačkog redatelja Nedžada Begovića.

Uz bogat filmski program, festival će tradicionalno održati i niz popratnih programa, kao što su dvije  radionicedokumentarnog filma – za djecu i za mlade i odrasle, razgovori i druženja s autorima filmova, predavanja, izložba fotografija sa prethodnih izdanja festivala, a sve one koji posjete Supetar čekaju i brojni gosti iznenađenja.