Split Nomad Gallery: Na Bačvicama i izložba filmskih plakata

Izložba filmskih plakata "NoMAD MOVIE ARTa - Filmski klasici očima hrvatskih autora" održava se po drugi put u organizaciji Split Nomad Gallery u Ljetnom kinu Bačvice tijekom FMFS-a.

Ove godine okupili su osam renomiranih autora iz cijele Hrvatske koji interpretiraju filmske klasike kroz svoj medij te osobnu i jedinstvenu perspektivu. Autorima je dana potpuna dizajnerska sloboda u kreaciji novih i originalnih vizuala dobro poznatih klasika.

Filmski poster uspješno odolijeva zubu vremena zadržavši svoju kultnu vrijednost spajanjem filmske i likovne umjetnosti za publiku svih generacija. Interpretacijama filmskih klasika autori kombiniraju elemente filma, grafičkog dizajna, ilustracije, tipografije i fotografije.

Osam novih plakata filmskih klasika i šest prošlogodišnjih po izboru publike su:

1. Il Postino - Franka Tretinjak
2. Saturday Night Fever - Tea Jurišić
3. Seven - Mišo Komenda
4. Predator - Ivan Milas
5. Stalker - Vanja Cuculić
6. The Godfather - Goran Radošević
7. Rosemary’s Baby - Hana Tintor
8. The Big Lebowski - Vjeran Juhas
Uz nove interpretacije, izlažemo i 6 prošlogodišnjih po izboru publike:
1. Blade Runner - Aida Tosuni Petričević
2. Amarcord - Luka Duplančić
3. The Warriors - Petra Ana Čubelić
4. Conan The Barbarian - Mate Žaja
5. The Meaning of Life by Monty Python - Ivan Svaguša
6. Last Tango in Paris - Petar Reić

Za vrijeme trajanja FMFS-a s kupljenim ulaznicama za film može se posjetiti izložbu prije projekcije od 20:00 h, a ako ste bez ulaznice izložba je dostupna i nakon projekcije. Plakati će tijekom festivala biti dostupni za kupnju po promotivnim cijenama.

Ove godine priprema se i malo iznenađenje - Wine Bar! Udobno se smjestite u chill-out zonu na gornjoj etaži Bačvica i uz čašu vina uživajte u ćakuli s autorima, domaćinom naravno, i odaberite svoj ovogodišnji plakat favorit.