Sudjelujte na natječajnoj izložbi fotografija pod nazivom „Hrvatski svjetionici“

Plovput d.o.o. Split i Fotoklub Split organiziraju natječajnu izložbu fotografija pod nazivom „Hrvatski svjetionici“ s ciljem podizanja svijesti o potrebi očuvanja kulturno-povijesne baštine i njegovanja hrvatske pomorske tradicije.

Na izložbi sa svojim radovima mogu sudjelovati svi građani koji se bave fotografijom amaterski i profesionalno. Najbolje od dostavljenih fotografija biti će postavljene na izložbi u Galeriji Fotokluba Split povodom dana Sv. Nikole, čije se otvorenje planira na dan 05. prosinca 2016. godine. Isti radovi će u sklopu pokretne izložbe Hrvatski svjetionici biti predstavljeni na postavama budućih izložbi širom svijeta, a u organizaciji Društva Plovput i Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske

(www.plovput-exhibition.com).

OPIS TEME
Hrvatski svjetionici su najveći i najpoznatiji objekti pomorske sigurnosti, svi odreda izgrađeni tijekom 19. stoljeća, uz napomenu kako će se 2018. godine slaviti 200-ta godišnjica organizirane svjetioničarske službe na Jadranu, začeta izgradnjom najstarijeg među njima, pomorskog svjetionika „Rt Savudrija“.
Društvo Plovput i Fotoklub Split izložbom žele ukazati na problem očuvanja svjetionika, njihove obnove u skladu s najvišim standardima zaštite kulturno-povijesne baštine i ekološkog okruženja. Na neizravan način tako se predstavlja potreba i obveza osiguranja uvjeta sigurne plovidbe, isto tako njihova originalna i atraktivna turistička valorizacija, kao i hrvatski turizam općenito. Ispravan put u odabiru načina njihove obnove i korištenja uz poštivanje visokih ekoloških zahtjeva zapravo je i priča o održivom razvoju hrvatskog dijela Mediterana.

UVJETI SUDJELOVANJA
Fotografije se šalju elektroničkom poštom na e-mail adresu: info@fotoklubsplit.hr ili zeljko.visic@plovput.hr ili na CD/DVD mediju na adresu: Fotoklub Split, Marmontova 5, 21000 Split.
Fotografije trebaju biti u digitalnom obliku, najmanje veličine 2500 piksela na kraćoj strani, u tiff ili jpg formatu (high quality).
Naziv fotografije treba sadržavati ime i prezime autora/autorice, naziv fotografije kao i redni broj fotografije.
Pojedinac može poslati najviše do 5 fotografija. Pravo sudjelovanja imaju fotografije koje do sada nisu izlagane na pokretnoj izložbi fotografija u organizacij Društva Plovput.
Fotografije za izložbu odabrat će tročlani žiri u sastavu kojega će biti dva predstavnika Fotokluba Split i jedan predstavnik Plovputa.
Žiri će dodijeliti i interesantne nagrade: jednu prvu i jednu drugu nagradu.

KALENDAR
Radovi se zaprimaju zaključno s datumom: 11. studenoga 2016.
Objava rezultata: 15. studenoga 2016.
Izložba i podjela nagrada: 05. prosinca 2016. (ponedjeljak)

S nestrpljenjem i radošću očekujemo vaše radove. Za sva pitanja vezana uz izložbu javite se u tvrtku Plovput d.o.o. na e-mail: zeljko.visic@plovput.hr ili na broj telefona 099/3906111, te u Fotoklub Split na e-mail: info@fotoklubsplit.hr ili na broj telefona 021/347597.