Ivan Kljaković Gašpić kralj kvarnerske bure

Rekordnih 15 posada iz Hrvatske i Slovenije, sjajno jedrenje po jakoj buri i pobjeda posade Universitas Nova u sastavu Ivan Kljaković Gašpić, Mia Kljaković Gašpić, Marin Golem, Šime Markić i Filip Miroić obilježili su treću regatu ovogodišnje CRO Melges 24 serije koja se jedrila u Opatiji.

Jedriličarska 'serenada Opatiji' uz izvrsno domaćinstvo YC Croatia u ACI marini Opatija svim sudionicima ostat će u lijepom sjećanju, jer je bila u kombinaciji s do sada najzahtjevnijim uvjetima za jedrenje.

Prvi je dan apsolutno obilježila posada Universitas Nove koja je s tri pobjede odnijela titulu kraljice kvarnerske bure. Ivan Kljaković Gašpić maestralno je plesao regatnim poljem ispred pobjednika prve dvije regate ovogodišnje CRO Melges 24 serije, Panjića Luke Šangulina, i Point Onea za čijim je kormilom bio Karlo Kuret.

Drugi je dan bura još pojačala, u četvrtom je jedrenju pobjeda pripala posadi Matarana 24, a u petom jedrenju koje je regatni odbor skratio zbog prejakog vjetra najbolja je bila posada Panjića.

U konačnici, Universitas Nova na kojoj Ivan Kljaković Gašpić jedri sa studentima pomorskog fakulteta iz Splita osigurala je ukupnu pobjedu.

'Cro Melges 24 Cup iz regate u regatu dokazuje kako je trenutačno najbolja jedriličarska serija u Hrvatskoj po svim aspektima, od konkurencije, preko atmosfere do organizacije. U Opatiji smo imali odlične uvjete na moru, ova bura bila je pravi test svih naših jedriličarskih znanja i spremnosti posada, a posebno smo sretni jer nam je ovo prva ukupna pobjeda u Cro Melges seriji', rekao je bivši proslavljeni jedriličar u klasi Finn i projekt menadžer ACI Saila Ivan Kljaković Gašpić.

U Corinthian skupini najbolji je bio Mataran 24 koji bilježi konstantan napredak. Peti na prvoj regati u Dubrovniku, četvrti na regati u Biogradu i sada prvi put na postolju u Opatiji.

'Gušt nam je bio boriti se s najboljim hrvatskim jedriličarima po ovako zahtjevnim uvjetima. Posebno smo ponosni na pobjedu u četvrtom jedrenju gdje smo se do samoga kraja borili s Ivanom Kljakovićem Gašpićem. Pravi test naših mogućnosti bit će regata u Rovinju u međunarodnoj konkurenciji', ispričao je član Matarana 24 Ivo Matić.

Hrvatska jedriličarska Liga prvaka okuplja najbolje od najboljih u hrvatskom jedrenju, a impresivnoj listi vrhunskih jedriličara u Opatiji su se pridružili i bivši hrvatski olimpijci Ivan Bulaja i Siniša Mikuličić.

'Uživali smo u ova dva dana jedrenja u Opatiji. U prvom jedrenju drugog dana imali smo mali peh. Izletjeli smo na startu i to nas je koštalo boljeg plasmana, ali zadovoljan sam jer smo prvi put jedrili u novoj postavi s pet jedriličara na brodu. Veselimo se novom izazovu u Rovinju na prvoj regati Europske serije, rekao je bivši hrvatski olimpijac i sudionik America's Cupa Karlo Kuret.

CRO Melges24 Cup jedri se uz partnerstvo specijalne bolnice Medico, Sailing Pointa i One Sailsa, a iduća regata jedri se u Rovinju od 1. do 3. travnja koji je domaćin prvog natjecanja Europske Melges 24 jedriličarske serije.  

 

OPATIJA CRO MELGES 24 CUP REZULTATI:

1. Universitas Nova – 5

2. Panjić - 9

3. Mataran 24 - 14

4. Point One - 14

5. Fjonda - 18

6. Razjaren - 23

7. Cezibordo - 25

8. Cro-a-Sail - 28

9. Aria - 33

10. Amor Wave - 34

11. Iggy - 34

12. Blue Label - 44

13. Obi-Wan - 45

14. Joyrunner - 46

15. SHE - 58

FOTO: regate.com.hr