Ragbijaši Sinja pobjednici Kupa Hrvatske

U uzbudljivom finalu Kupa Hrvatske na svom su SC "Ivica Poljak Sokol i Andrija Alčić" ragbijaši Sinja pobijedili splitsku Nadu 17-14 (17-7) kao šlag na povijesnu sezonu.

U prvih 15 minuta Nada je čak osam minuta imala dva igrača više jer Žigo je u desetoj dobio žuti karton, a kapetan Pavlović u 12. crveni. Nada je tu prednost iskoristila te povela 7-0 polaganjem Korduna i pretvaranjem Plazibata u 17. minuti.

Sinj je kaznenim skorom nakon žutog kartona Antića u 25. minuti smanjio, a Lerotić je pretvorio za 7-7. U 40. je minuti Lerotić pogodio kazneni udarac za 10-7, a u šestoj minuti nadoknade prvog poluvremena Majić je zabio, a Lerotić pretvorio za odvajanje na 17-7.

U drugom je poluvremenu Nada lovila zaostatak, ali uspjela je tek ublažiti poraz zgoditkom Šolića i pretvaranjem Plazibata u 72. minuti za konačnih 17-14.

Čast da podigne pehar pripala je Ivici Jukiću, koji je debitirao za Sinj 1998. godine, a ovaj je trenutak odabrao za kraj karijere.

Podsjetimo da su prije tri tjedna ragbijaši Sinja ispisali su povijest ragbija i hrvatskog sporta jer postali su prvi sinjski klub koji je postao prvak Hrvatske u nekom ekipnom sportu.

Više fotografija pogledajte u G A L E R I J I.

FOTO : Maja Prgomet