Toni Kanaet: 'Nakon srednje škole nisam znao hoću li se uopće nastaviti baviti sportom'

Toni Kanaet, osvajač prve medalje za Hrvatsku na Olimpijskim igrama u Tokiju na Radio Dalmaciji ispričao je Anamariji Božinović da mu u karijeri nije bilo lako.

'Uz brojne ozljede, najteže je bilo nakon srednje škole kad nisam znao hoću li se uopće nastaviti baviti sportom, ali zahvaljujući trenerima nisam odustao. Bili su tu i pomogli kad je trebalo', rekao je brončani taekwondoist istaknuvši važnu ulogu koju u njegovoj karijeri imaju treneri iz TK Marjan.

Zlatna Matea Jelić također je članica spomenutog kluba, a Toni se prisjetio njihovih sparinga, odnosno onoga kada joj je slomio nos.

'Matea i ja smo sparirali i slučajno mi je noga poletjela njoj u nos, ali srećom nije bio veliki lom', prisjetio se Toni uz zaključak da su nešto i iz toga naučili.

Javnost nije znala da je Kanaet slomio ruku samo pet mjeseci prije Olimpijskih igara u Tokiju. Ispričao je da je isprva bio šokiran, ali je odlučio iz te situacije izvući najbolje i radio je na popravljanju udaraca nogom. Koliko je mentalno jak dokazuje i njegova reakcija nakon poraza u polufinalu od Rusa Maksima Khramtcova.

'Kad sam izgubio od Rusa baš sam bio frustriran i ljut, ali sam opet iz te ljutnje izvukao nešto. Rekao sam sebi - Idem sad sve pomesti do kraja, i tako je i bilo.'

Anamarija Božinović upitala ga je i kako komentira to što je dospio na liste najzgodnijih sportaša u Tokiju.

'Dobio sam dosta poruka, nisam stigao sve ni pročitati, ali sigurno mi sve to laska.'

Otkrio je i da obožava pizzu i kino, utakmice uvijek radije gleda na Poljudu nego u kafiću, a zahvalan je za sve trenutke u Tokiju, ponajviše za šansu da upozna Sinkoviće i naše tenisače. Pariz je za tri godine, a Toni Kanaet, nakon kratkog odmora, nastavlja s pripremama za još jednu olimpijsku medalju.

www.radiodalmacija.hr