Od danas se dijelom Šimićeve na Blatinama vozi jednosmjerno, a spremno je i privremeno parkiralište

Kako je i najavljeno, od danas se dijelom ulice Antuna Branka Šimića na Blatinama vozi jednosmjerno. Ulica je s obje strane u određenom dijelu ostala dvosmjerna, a središnji dijelom ulice vozi se jednosmjerno u dužini od oko 400 metara počevši od  garaža u kojima se nalazi autopraonica, a vozi se u smjeru zapada.

Posebnom prometnom regulacijom osigurano je 60 dodatnih privremenih parkirnih mjesta za stanovnike kotara koja će im biti na raspolaganju za vrijeme sanacije. Na južnom kolničkom traku i dijelu nogostupa uz južni kolnički trak označena su kosa parkirališna mjesta, a zadržane su postojeće širine prolaza za pješake.

Završeni su i radovi na privremenom parkiralištu koje ima oko 100 parkirnih mjesta te ga se od danas može koristiti. U dogovoru s kotarom, kao lokacija odabran je sportski centar koji se nalazi između garaže i toplane, a središnje košarkaško igralište bit će ograđeno te će zadržati svoju funkciju i građani će ga moći koristiti. Prvih dana većinu će vremena djelatnici Split parkinga biti na raspolaganju i pomoći pri organizaciji parkiranja na privremenom parkiralištu kao i regulaciji prometa. Po završetku sanacije garaže, korištene površine uredit će se i vratit će im se prvobitna namjena.

Iz tvrtke Split parking te kotara Blatine-Škrape još jednom mole stanovnike kotara za strpljenje i razumijevanje za vrijeme radova.

  • Sanacija garaže u Šimićevoj neophodna je zbog sigurnosti i zaštite građana i imovine, a produžit će i životni vijek garaže. Sva potrebna signalizacija je postavljena i vjerujemo kako će sve proteći u najboljem redu te molimo građane da poštuju znakove  prilikom vožnje i parkiranja kao i da ne parkiraju na mjesta koja za to nisu predviđena. Učinit ćemo sve da sanacija bude čim prije gotova, poručili su. 

 

Početak sanacije garaže u Šimićevoj planiran je za 17. kolovoza, a posebna prometna regulacija i privremeno parkiralište koristit će se do završetka sanacije. Stanovnici kotara te korisnici garaže o svim će koracima i novim informacijama biti pravovremeno obaviješteni, a za bilo kakve upite mogu se obratiti i na info@splitparking.hr