Posljednje zbogom kolegi Ivici Bošnjaku

U nedjeljno popodne, 29. ožujka, nakon duge bolesti, tiho nas je napustio Ivica Bošnjak, splitski filmski i televizijski snimatelj i fotograf.

U nedjeljno popodne, 29. ožujka, nakon duge bolesti, tiho nas je napustio Ivica Bošnjak, splitski filmski i televizijski snimatelj i fotograf.

Ivica Bošnjak rođen je 15.6.1950. u Petrovaradinu. Osnovnu i srednju kao i višu elektrotehničku školu završio je u Splitu. U svojoj 25. godini postao je poznat po fotografiji Boomerang objavljenoj u Izboru iz zbirke hrvatske amaterske fotografije u katalogu izložbe Fotokluba Zagreb iz 1983. Filmom i videom profesionalno se bavi od 1970. godine pri Kino klubu Split i temeljem filmskog djelovanja stječe zvanje majstor amaterskog filma 1978. godine.

Od 1977. godine redovni je član hrvatskog društva filmskih djelatnika. Od 1978. do 1983. godine djeluje kao producent Marjan filma iz Splita, a 1985. godine dodijeljen mu je status umjetnika pri Zajednici umjetnika Hrvatske.

Jedan je od osnivača prve nezavisne televizije - TV Marjan, na kojoj je za vrijeme Domovinskog rata od 1991. odlukom Kriznog stožera u Splitu bio postavljen za producenta navedene televizije koja je jedina u tom periodu proizvodila vlastiti program i reemitirala satelitski program HRT-a na ovom području.

Fotografije izlaže od 1971. godine kao član Fotokluba Split. Samostalne izložbe održao je 1977. godine u Senti, te 1987. godine u Splitu pod nazivom 'Portreti i portreti'. Zadnja izložba, službenog naziva 'Povratak' održana je 2007. godine u Fotoklubu Split.  

Ispraćaj dragog sugrađanina Ivice Bošnjaka bit će 31. ožujka na Lovrincu u 14.15, a sprovod u 16 sati na mjesnom groblju u Lovreću.

Komemoracija u organizaciji Kinokluba Split, Fotokluba Split i prijatelja održat će se u petak, 3. travnja, s početkom u 18 sati u Kinoteci Zlatna vrata kada će se posthumno prikazati film 'Vlak', autorsko djelo Ivice Bošnjaka.