Studenti Ekonomskog fakulteta pomogli u ponovnom pokretanju projekta Stipendist Bilog srca

Suradnja s akademskom zajednicom na jačanju kapaciteta studenata nastavljena je i ove godine kroz projekt društveno korisnog učenja na Ekonomskom fakultetu u Splitu. Ove godine su, četiri studenta završnih godina, uz mentore iz Našeg Hajduka i fakulteta oživili projekt stipendista Bilog srca.

  • Analizom postojećih natječaja i baze potencijalnih donatora, odlučeno je da u ovoj prvoj godini reaktivacije osiguramo sredstva za stipendiranje pet studenata. Plan je da je da u idućim godinama broj korisnika stipendije raste proporcionalno odnosno da iduće godine imamo 10 stipendista, a u onoj nakon nje i 15 studenata, pojasnila je studentica Petra Salopek.

U odabiru donatora fokus je bio na postojećim sponzorima Hajduka koji su, unatoč pandemiji, podržali ovaj projekt te će financirati stipendije za troje studenata.Također, u projekt su se uključila i Društva prijatelja Hajduka te članovi Biloga srca koji će prikupiti sredstva za još dvije stipendije.Natječaj za Stipendiste Bilog srca bit će raspisan sredinom rujna, a iznos mjesečne stipendije iznosit će 800 kuna na period od deset mjeseci.

  • Partnerstvo Našeg Hajduka i Ekonomskog fakulteta u Splitu se na primjeru Stipendista Bilog srca pokazalo u najboljem svijetlu pokazavši kako se formalno znanje može primijeniti u praksi i konkretno pomoći svojim kolegama studentima, zaključila je izv.prof.dr.sc. Ivana Bilić.