Rundek Cargo Trio turnejom u 10 hrvatskih gradova promovira Mostove!

U lipnju prošle godine, Rundek Cargo Trio objavljuje Mostove i time započinje čarobno putovanje, prema mnogima, jednog od najboljih albuma hrvatskog rocka u proteklih desetak godina. Ljepotu ovog izdanja, satkanog od jedanaest skladbi, publika je prepoznala, osjetila i dočekivala s velikim interesom gdje god bi nastupili; u Zagrebu su u kratkom roku rasprodali dva ljetna koncerta, oduševilli su punu Tvrđavu Sv Mihovila u Šibeniku, rasprodali dva koncerta u Splitu, održali niz nastupa od Slovenije do Makedonije, Crne Gore i Srbije, Kanade i Austrije, a ovog proljeća donose vam pravu proljetnu turneju kakva se u Hrvatskoj nije dogodila još od izlaska albuma „Plavi avion“.Trio će ovog proljeća održati koncerte u Karlovcu, Labinu, Zadru, Splitu, Osijeku, Koprivnici, Sisku, Slavonskom Brodu, Rijeci i Bjelovaru.

U nekim će gradovima nastupiti prvi put u karijeri, a na turneju kreću bogatiji za dva Porina. Prije nekoliko dana tu prestižnu nagradu struke dobili su u obje kategorije u kojima su bili nominirani:  za najbolji album alternativne glazbe te u kategoriji najbolji video broj za spot „Ima ih“ u režiji Radislava Jovanova – Gonza.

Velika proljetna turneja započinje koncertom u Karlovcu, 15. travnja u Domu OSRH Zrinski. Već sljedeći dan, 16. travnja, Trio nastupa u Labinu u „Klubu 21“, a u nastavku vam donosimo cijeli raspored turneje:

  • 15.4. Karlovac, Dom OSRH Zrinski – 21 h (ulaznice u prodaji od 1.4. putem Eventima)
  • 16.4. Labin – Klub 21 – 22 h (pretprodaja ulaznica u Design cafe Labin i Rock Cafe Labin)
  • 22.4. Zadar – crkva Sv. Dominika – 21 h (pretprodaja ulaznica u prodaji u Cafe bar Zodiac i Cafe bar Gina)
  • 23.4. Split – Judino drvo – 22 h (pretprodaja ulaznica u Design hostelu Goli i Bosi)
  • 27.4. Sisak – Siscia Jazz Club – 21 h (pretprodaja ulaznica u klubu)
  • 28.4. Osijek – Kino Urania – 20 h (pretprodaja ulaznica u Kinu Urania)
  • 29.4. Koprivnica – Dvorana Domoljub – 20 h (pretprodaja putem Eventima od 1.4.)
  • 30.4. Slavonski Brod – KKD Ivane Brlić Mažuranić – 20 h (pretprodaja ulaznica putem Eventima od 1.4.)
  • 20.5. Rijeka – HKD Teatar – 20 h (pretprodaja ulaznica u sustavu Eventim)
  • 10.6. Bjelovar – open air

Osim koncerata u sklopu turneje, Darko Rundek, Dušan Vranić – Duco i Isabel pripremili su i novi spot za još jednu pjesmu s albuma, što će nakon „"Midnight Calypso",  „Don Juana“ i „Ima ih“ biti četvrti službeni singl. O kojem je singlu riječ otkrit će za desetak dana.