Galerija / Otvaranje osme "splitske.tiramole"

Galerija / Suton na Katalinku

Prije šest dana, povodom blagdana Sv. Nikole, svjetionik na Katalinića brigu ponovno je zabljesnuo u punom sjaju. Fasada je potpuno obnovljena, a iz unutrašnjosti se probija blaga zelenkasta svjetlost. Pogledajte kakva je atomsfera bila jučer u suton na mirnom splitskom brežuljku.

Galerija / Advent u Splitu

Pogledajte kako izgleda Split okupan tisućama žaruljica, te kakva je atmosfera na balgdanskom sajmu na Rivi.

Galerija / Pogled u splitski ZOO

Prošetali smo splitskim zoološkim vrtom. Pogledajte u kakvom se stanju nalazi ovaj objekt na Marjanu i koje se sve životinje tamo nalaze.

Galerija / HGSS vježba IKAR CISA 2013

16. listopada na Vidovoj gori održala se pokazna vježba u kojoj su sudjelovale spasilačke snage Hrvatske i Švicarske, u sklopu međunarodne konferencije IKAR CISA u kojoj je sudjelovalo oko 500 sudionika iz cijelog svijeta.

Galerija / Razapeti na Klisu za potrebe Igre prijestolja

Nakon jučerašnjeg teškog i kišovitog dana, snimanje Igre prijestolja se danas polako privodi kraju pod vedrim i sunčanim nebom. Prilaznici oštrijeg oka, ispod kliške tvrđave, mogli su vidjeti prizore statista razapetih na križeve, te mnoge druge detalje koji malo po malo otkrivaju radnju četvrte sezone popularne serije. Oko tvrđave vlada "opsadno stanje", sa desecima kamiona i zaštitara koji se trude da nikakvi detalji ne procure u javnost. Do kraja tjedna će se još provesti snimanje u Baškoj Vodi i na Mosoru, a nakon toga ekipa seli u Belfast.

Galerija / Daenerys počela snimanje u Podrumima

Igra prijestolja je danas stigla i do Dioklecijanovih podruma. Nagomilavanje desetaka kamiona s filmskom opremom odvilo se još sinoć, a snimanje danas traje cijeli dan. Dio Rive je blokiran i ograđen, no Podrumi su i dalje prohodni, osim zapadnog krila u kojem se odvija produkcija. Osim pokojih statista obučenih u robove, zapazili smo i glavnu glumicu Emiliju Clarke, koja glumi popularnu Daenerys.

Galerija / Donosimo prve škakljive fotografije sa seta Igre prijestolja

Danas je na lokaciji Antoničinog mlina na rijeci Žrnovnici odrađen još jedan dan snimanja Igre prijestolja na splitskom području. Osim velike količine vojnika, oštro oko je moglo uhvatiti i pokoju škakljivu scenu kupanja glumice Nathalie Emmanuel, koja glumi Missandei, sluškinju Daenerys Targaryen. Osiguranje oko seta je vrlo angažirano, stoga je okidanje bilo kakve fotografije pravi izazov. No to ne znači da i u buduće u javnost neće procuriti pokoji kadar poput ovog.

Galerija / Queen Elizabeth u Splitu

Sa 294 metra dužine, 8 metara gaza, 90,901 tonom istisnine i 16 paluba, Queen Elizabeth je najveći brod koji je ikada pristao u splitsku luku. Dulji 25 metara i dvostruko teži od Titanica, ovaj brod krstari cijelim svijetom. Danas je posjetio i naš grad.

Galerija / Split - spektakularne fotografije iz zraka

Pogledajte najnoviju galeriju našeg letećeg fotografa. :)

Galerija / Game of Thrones šušur na Klisu

Galerija / Game of Thrones set na Klisu

Set za snimanje popularne serije polako poprima oblik na kliškoj tvrđavi.

Galerija / Lov na meteore

Stotine Splićana sinoć su se zaputili u zvjezdarnicu na Mosor, u lov na Perzeide - ljetnu kišu meteora.

Galerija / Pripreme za The Wall u punom jeku

Galerija / Križ na Marjanu