Galerija / Mimohod OSRH 2015.

Bili smo jučer na svečanom vojnom mimohodu u Zagrebu povodom dvadesete obljetnice akcije Oluja.

Galerija / Sinj Air Show 2015.

Pogledajte kako je izgledao današnji aeromiting na sinjskom sportskom aerodromu Piket. Statički postav zrakoplova činili su mnogi sportski avioni, jedrilice i helikopter. Letački dio programa činili su nastup modelara, padobranaca, let tri Cessne u formaciji, akrobatsko letenje sa jedrilicama Borisa Kožuha i Natka Kulića, let 84 godine starog Polikarpova Matka Raosa i 77 godine stare jedrilice Olympia Borisa Kožuha. Sve je posebno začinio energični akrobatski nastup Branimira Ambrekovića u Extri 300, a kao šlag na kraju bio je nastup akrobatske grupe HRZ-a Krila Oluje, koji su nastupili u svom punom sastavu.

Galerija / Ultra Europe 2015.

Galerija / 7. državno prvenstvo u zrakoplovnom jedriličarstvu

Na sinjskom aerodromu Piket se od subote održava sedmo po redu državno prvenstvo u zrakoplovnom jedriličarstvu u organizaciji lokalnih aeroklubova "Sinj", "Split" i "Vitar". Natjeću se Tonči Panza iz AK Sinj, Jakov Matković i Dario Fadić iz AK Split, Đani Zaninović, Marijo Salvador i Frane Franić iz AK Vitar, Zoran Miličić iz AK Zagreb te Marko Herak iz AK Krila Kvarner. Ruta ih vodi od Sinja preko Bosankog Grahova, Knina i Imotskog, nazad prema Sinju. Natjecanje se odvija svakodnevno, a pobjednik će biti poznat ovog vikenda.

Galerija / Parni valjak bez struje

Otvorenje Splitskog festivala uz Parni valjak bez struje na Prokurativama.

Galerija / Split sa neba

Galerija / Split 3D Street Art Festival 2015.

Galerija / Kineska ratna mornarica u Lori

Splitsku ratnu luku Lora posjetila su tri velika broda Kineske ratne mornarice. Dvije "Type 054A" fregate - "Weifang" i "Linyi", duge 134 metra, te jedan "Type 903" logistički brod - "Weishanhu", dug 178 metara. Brodove je dočekalo zapovjedništvo Hrvatske ratne mornarice, ali i brojni naši sugrađani kineske nacionalnosti. Fregate su sagrađene 2011. i 2012. godine, a opremljene su cijelom lepezom suvremenog naoružanja. Od 32 lansirne cijevi za protuzračne i protupodmorničke rakete, preko 8 lansirnih rampi za protubrodske krstareće rakete, 6 torpednih cijevi, 12 protupodmorničkih raketnih lansera od 240mm, pa do jednog topa od 76mm i 2 topa od 30mm. Na krmi se nalaze helikopterska platforma i hangar. Građanima je omogućen obilazak još u srijedu od 16 do 19 sati.

Galerija / Astroparty 2015.

Evo kako je sinoć bilo na Astropartiju.

Galerija / ASDA 2015.

Jučer je u Spaladium Areni otvorena treća po redu izložba vojne opreme Adriatic Sea Defense & Aerospace 2015. Na kopnu i u akvatoriju Poljuda održana je i združena pokazna vježba hrvatskih specijalnih snaga, ratnog zrakoplovstva i ratne mornarice.

Galerija / Snijeg u splitskom zaleđu

Tako blizu, a tako daleko, moglo bi se reći. Sinoćnja ciklona grad Split je smočila kišom, a obližnje planine i zaleđe, pak, potpuno zabijelila. Stoga su se brojni Splićani odlučili na kratku vožnju van grada kako bi uživali u snježnim radostima. Neki su se popeli na Mosor, a neki otišli u Dicmo.

Galerija / Blagdansko šarenilo

Split je i ove godine osvanuo u stotinama svjetlećih boja, a kućice, koje su već postale "brand", osigurale su stalni dotok dobro raspoloženih ljudi. :)

Galerija / Slavljenički koncert Natali Dizdar na Rivi

Galerija / Portalska fešta u Peškariji

Galerija / Otvaranje 9. splitske.tiramole