Mišiću 15 godina zatvora: "Odrubljivanje glave nije okrutno ubojstvo?!"

Peteročlano sudsko vijeće pod ravnanjem suca Vlade Živaljića ocijenilo je ovo ubojstvo kao "obično", unatoč kvalifikaciji tužiteljstva da je riječ o ubojstvu na krajnje okrutan i podmukao način, te je osudilo 'Reksija' na 15 godina zatvora.

Galerija / Ultra Europe 13/07/2013

Galerija / xSTatic 2013

Galerija / Otvorenje izložbe Split fotomaraton 2013.

Galerija / Brucošijada Pravnog fakulteta - Rozga - Vanilla

Galerija / 2Cellos na Rivi

Galerija / Dani Dioklecijana 18./08./2012.

Galerija / Bačvice Beach Festival

Galerija / Dani Dioklecijana17./08./2012.

Građani o kontroli Prometa: 'Jedino šta mogu danas je dobit batine'

Nakon naše vijesti o 'momcima u žutom' – Službi kontrole Prometa, ekipi kontrolora koji na autobusnim stanicama ne dopuštaju nikome ulazak na srednja i zadnja vrata, Facebook je doživio lavinu statusa i komentara uglavnom ljutih građana koji su takvo rješenje protiv švercanja dočekali na nož.

Galerija / Prvi dan lita

Mirno protiv spalionice

Prošle godine održan je prvi prosvjed protiv spaljivanja otpada u tvornici Cemex, a rezultirao je izjavama župana Ante Sanadera, gradonačelnika Kaštela Josipa Berketa i raznih drugih instuticija u kojima su se protivili spalionici otpada u Kaštelima. Organizatori prosvjeda kažu kako takva spalionica zagađuje okoliš u krugu od 7 kilometara. Kao i prošle godine, na dnu rive kod ulaza u Dioklecijanove podrume formirana je pogrebna povorka koja je trebala prošetati rivom.

Održana tribina na temu novog zakona o poticanju zapošljavanja

U petak ujutro u Gradskoj knjižnici Marka Marulića u organizaciji Savjeta mladih grada Splita održana je tribina na temu novog Zakona o poticanju zapošljavanja. Podsjetimo, u Splitu je gotovo 40 posto mladih sa završenim fakultetom nezaposleno! A ta brojka svakim danom raste i raste.