Galerija / Balašević u Spaladium Areni

Galerija / ASDA 2015.

Jučer je u Spaladium Areni otvorena treća po redu izložba vojne opreme Adriatic Sea Defense & Aerospace 2015. Na kopnu i u akvatoriju Poljuda održana je i združena pokazna vježba hrvatskih specijalnih snaga, ratnog zrakoplovstva i ratne mornarice.

Galerija / Hvarani slave Uskrs procesijom Za Križen

Galerija / Distribucija plina stigla tik do Splita

Posjetili smo stanicu tvrtke EVN Croatia Plin u Dugopolju koja će zemnim plinom opskrbljivati Split, Solin, Kaštela, Trogir, Klis i Seget. Radovi na izgradnji visokotlačnog plinovoda između Dugopolja i Splita su započeti početkom studenoga, dok bi prvi korisnici u središnjem dijelu sjeverne Dalmacije mogli uživati u svim prednostima plina već početkom jeseni. U priloženoj galeriji možete vidjeti tehnologiju izrade plinske mreže, od izrade rova za polaganje plinovoda u zemlju, strojarskih radova spajanja cijevne mreže zavarivanjem, savijanja i ispitivanja cjevovoda, zaštite cijevi od korozije, do njihovog polaganja u rov.

Galerija / Ciklona Rea pokazala zube

Galerija / Obilježavanje obljetnice smrti kraljice Jelene i krunidbe kralja Zvonimira

Udruga studenata povijesti "Toma Arhiđakon" organizirala je obilježavanje obljetnice smrti kraljice Jelene i krunidbe kralja Zvonimira u srijedu 8. listopada 2014. na tvrđavi Klis s početkom u 11:00 h. U okviru obilježavanja uz prigodni program nastupili su povijesne postrojbe: "Tomislavova straža" (Split), "Vitezovi kralja Zvonimira" (Knin) i "Kliški uskoci" (Klis).

Galerija / Noć istraživača 2014.

Galerija / Tesla Convoy 2014 stigao u Split

Tesla Convoy 2014 stigao je danas na Ekonomski fakultet gdje ga je dočekao dekan prof. dr. sc. Željko Garača. Uz Teslu Model S posjetitelji su mogli razgledati još 2 električna automobila - Lexus CT200h i Nissan Leaf. http://split.com.hr/novosti/vijesti/tesla-convoy-stize-i-u-split

Galerija / Okončana drama na Pujankama

Trosatna drama na Pujankama okončana je danas oko 15 sati nakon intervencije specijalne policije. Do intervencije je došlo nakon što se 34-godišnji muškarac zabarikadirao u stan, pustivši plin i prijetivši da će se raznijeti. Svemu je prethodila svađa sa djevojkom koja je nekoliko sati ranije zvala policiju nakon što ju je 34-godišnjak istukao. Stanovnici ulaza 14 Tijardovićeve ulice su evakuirani iz svojih domova te su ostatak vremena zabrinuto proveli ispred zgrade, čekajući rasplet situacije. Muškarac se nakon višesatnih pregovora predao te je odveden u policijsku postaju na daljnju obradu.

Galerija / U posjetu Rainbow Warrioru

Posjetili smo Greenpeaceov 60-metarski jedrenjak Rainbow Warrior .

Galerija / Dalmacija Street Show 2014.

Ovogodišnji Dalmacija Street show, jedinstven je događaj ovoga tipa u Dalmaciji, održan je za vikend na užarenom asfaltu gospodarske zone Kukuzovac kod Sinja. Snažni automobili, miris oktana, hostese... nemojte propustiti iduće godine.

Galerija / Sudamja 2014.

Galerija / Za Križen - Vrboska

Punih pet stoljeća Hvarani na poseban način proslavljaju Uskrs - procesijom "Za Križen". Procesija "Za Križen" počinje u 22 sata na Veliki Četvrtak, traje 8 sati, duga je oko 22 km i obuhvaća šest župa: Jelsu, Pitve, Vrisnik, Svirče, Vrbanj i Vrbosku.

Galerija / U ruševinama Dalmacijavina

Galerija / Grmolike skulpture na mjestu stare karting staze