Splitska.tiramola traži postav, po 11. put!

Nakon sjajne jubilarne izložbe najboljih fotografija iz prvih 10 godina u renomiranom prostoru Stare gradske vijećnice na Pjaci, održane u sklopu ovogodišnje Sudamje, 'Splitska.tiramola' vraća se u svoj godišnji ritam. Stiglo je vrijeme da javnost po 11. put vidi što je mladost fotografirala tijekom posljednih 12 mjeseci.

I ove godine smo naravno u prostoru galerije Fotokluba Split u Marmontovoj ulici, no nažalost u nešto ranijem terminu, otvorenje izložbe je zakazano za 22. studenog, a odabrane fotografije će se moći razgledati do 4. prosinca. Postav izložbe birat će mladi nagrađivani splitski fotograf Marijo Bašić.

Kada smo u Udruzi za promociju kulture mladih "Splitski portal", sada već davne 2006. godine, organizirali prvu izložbu, nismo bili ni svjesni da smo zapravo osmislili mini foto pokret kojem će se radovati toliki broj mladih kreativaca.

Stoga poziv svima mlađima od 30 godina da zavire u svoje foldere i memorijske kartice i do 11. studenog nam pošalju svoje radove, pa makar imali i samo jedan moment zabilježen fotoaparatom, a za kojeg vjeruju da je nešto vrijedno pokazivanja javnosti.

 I ove godine "Splitska.tiramola" ima  humanitarni karakter, jer sve fotografije koje budu odabrane za postav izložbe (ukoliko nam njihovi autori daju svoju dozvolu) prodavati ćemo na humanitarnom buvljaku "A di si ti?" udruge MoSt ispred HNK, u sklopu kojeg se već 15 godina u mjesecu prosincu prikuplja pomoć za najugroženije skupine naših sugrađana.

Prije slanja provjerite pravila “splitske.tiramole”:

- prijavljene fotografije ISKLJUČIVO  su snimljene  u Splitu, i nisu starije od dvije godine (pritom ne tražimo  ‘klasične razglednice’ grada, već momente,portrete,detalje,događaje...)
- fotografije moraju biti u dimenzijama 30x45 cm (300 dpi) ili 30x40 cm(300 dpi)
- fotografije imenovati na sljedeći način: prva dva slova imena i prezimena i naziv fotografije (npr.:  Ivan Matić – Zalazak sunca – > Iv-Ma – Zalazak sunca)
- možeš poslati najviše pet fotografija (Jumbo mail ili Wetransfer lik ukoliko veličina fotografija premašuje 25 mb)
- mlad/a si, znači 30. rođendan slaviš najkasnije 31.12.2016. godine
- u mailu nam pošalji i svoje podatke (ime i prezime, godinu rođenja, broj mobitela, naziv svake od fotografija)
- pristaješ li da se tvoje odabrane fotografije prodaju u sklopu humanitarog buvljaka "A di si ti?": DA ili NE?
- sve to primamo na tiramola@split.com.hr do 11.11.2016. u 23:59 :)

 

(Svaki autor osobno odgovara za prikazani motiv i suglasan je da njegovi radovi bez naknade mogu biti objavljivani u katalogu, na web stranicama, društvenim mrežama, te ostalim medijima i publikacijama u svrhu promocije splitske.tiramole, ali neće od strane organizatora (Udruge za promociju kulture mladih Splitski portal) biti korišteni u komercijalne svrhe.)