Zrakoplovna subota na Zemuniku

Jučer je u 93. Zrakoplovnoj bazi Zemunik održan sve popularniji dan otvorenih vrata. Tisuće ljudi iz svih krajeva Hrvatske, te svih dobnih skupina, nahrupile su na zadarski aerodrom, te se bacile u razgledavanje zanimljivog postava koji tamo našao.

"Fantomsko sunce" nad Splitom

Kada se u samo određenom tankom sloju atmosfere poravnaju pod istim kutem, javljaju se dva blistava odbljeska...

Akcija čišćenja podmorja Matejuške

Nekoliko desetaka ronilaca iz klubova Lubin, Mornar i Solin danas su očistili podmorje oko Matejuške, uz logističku podršku Športsko ribolovnog društva Lubin i njihovih brodica. Na opće iznenađenje prisutnih, morsko dno nije ni približno tako čisto kako na prvu izgleda.

Pogledajte suludo slijetanje ukrajinskog aviona na Resnik

Iako su ruski i ukrajinski piloti od prije poznati po nekonvencionalnim metodama pilotiranja, ovaj se uspio dodatno istaknuti i svojom vještinom, a i ludosti.

Postani pilot jedrilice u Sinju

U Sinju je jučer na sportskom aerodromu Piket održan niz demonstracijskih letova jedrilicom, s ciljem privlačenja novih kandidata za školovanje.

Splitska podzemna željeznica

Split je jedini hrvatski grad koji ima objekt kojeg bi se u nekom općenitom smislu mogao klasificirati terminom „podzemna željeznica“. Realno, radi se tek o 1,893 metra dugom željezničkom tunelu koji je 1979. na južnom dijelu nastao natkrivanjem usjeka, a na sjevernom dijelu ukopavanjem pruge. Radi se o vizionarskom projektu koji je značio začetak realizacije mnogo ambicioznijih planova o splitskom „metrou“, koji dan danas čeka na realizaciju.

Tajne Dioklecijanovog podzemlja

Dioklecijanov akvedukt jedan je od najmisterioznijih podzemnih objekata u Splitu, a uz pomoć članova SD "Špiljar", zavirili smo u ovaj fascinantni tunel.

Veliko gradilište na Mejašima

Nakon skoro dvije godine čekanja i odgoda, nedavno su nastavljeni radovi na gradilištu Mall of Splita na Mejašima. Zemljište locirano na križanju Vukovarske i Avenije ZNG se praši, a gradnja se odvija i po noći.

Solurat - na pomolu još jedan kulturocid?

Ovih dana aktualizirala se priča o gradnji stambenog objekta na splitskom Soluratu, nedaleko Matejuške. Priča nebi imala kontroverzan ton da se ne radi o zemljištu na kojem se do 1944. nalazila stara crkvica Sv. Ante Tolomaša, sagrađena 1884.

Zbrka oko Antonova potpuno je zaslužena

Tri dana, koliko je proveo na hrvatskom tlu, pretvorilo se u pravi praznik avijacije i ostvarenje sna mnogima koji su oduvijek maštali o posjeti ove grdosije.

Arheološko nalazište kod Općine

Početkom listopada, na samom početku Ul. Domovinskog rata, krenulo je istražno arheološko iskapanje povodom gradnje šoping centra Small Mall. Već nakon početnog iskopa zapadnog kolnika, postalo je jasno da se ispod poznate splitske prometnice nalazi mnogo zanimljivih stvari.

Međunarodna konferencija gorskih spasitelja na Braču

U Bolu se od 15. do 20. listopada održava međunarodna konferencija gorskih službi spašavanja IKAR CISA 2013. Ove godine ju organizira Hrvatska gorska služba spašavanja, pod pokroviteljstvom predsjednika Ive Josipovića, a gostuje oko 500 sudionika iz cijelog svijeta.

Riješen misterij Crvenog jezera

U organizaciji speleološkog odjela Hrvatskog planinarskog društva Imotski i u društvu poznatog testnog pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, Ivana Selaka, jučer je po prvi put dosegnuto i istraženo dno misterioznog Crvenog jezera u Imotskom.

FESB Racing Team sudjelovao na natjecanju Formule Student u Italiji!

Nakon dvije i pol godine mukotrpnog rada, FESB Racing Team se sa svojim trkaćim bolidom pojavio na talijanskoj stazi Autodromo Riccardo Paletti - Varano de' Melegari.

Šušur na Klisu

Pripreme za snimanje Game of Thrones su sve užurbanije. Deseci radnika ubrzano dovršavaju drvene konstrukcije, te čak i modificiraju samu klišku tvrđavu.