Brodosplit ponovo obara rekorde

Splitsko brodogradilište je danas odradilo svoje prvo porinuće nakon dugo očekivane privatizacije. I dok tisuće radnika još uvijek sa dozom nesigurnosti gledaju što ih čeka u budućnosti i dok se uprava brodogradilišta spori sa Vladom oko ugovora o radu, gradnja brodova se ipak polako ali sigurno nastavlja.

Game of Thrones set na Klisu poprima oblik

Kako se bliži 20. rujna i početak splitskog dijela snimanja hit serije Game of Thrones, obišli smo filmski set na Klisu polako poprima svoj oblik.

Nadograđuje se drugi splitski stadion?

Poslijednjih dana aktualizirana je priča oko nadogradnje stadiona Park mladeži, čiji „stanari“ RNK Split i ASK već dulje vrijeme muku muče sa derutnim stanjem objekta.

Uskoro aerodrom na Matejuški?

Priča oko hidroavionskog povezivanja hrvatskih gradova sa otocima sve više se intezivira. Predstavnici tvrtke European Coastal Airlines svoj projekt prezentirali su splitskom gradonačelniku Ivi Baldasaru, koji je odlučno izrazio potporu ovom ambicioznom projektu.

Splitska zračna luka ruši rekorde i širi terminale

Splitska zračna luka, kao što je već običaj za ovo doba godine, niže rekorde. Nakon što je prošli mjesec kroz nju prošlo preko 336,000 putnika, planovi za širenje se inteziviraju.

Odmorite se na Kozjaku, i uživajte u pogledu sve do otočića Jabuke

Istočni vrh Kozjaka, Sv. Jure, nedavno je dobio dodatne sadržaje. Osim stare crkvice, podignute na ostacima sradnjevjekovne gradine, te velikog radio-odašiljača, tamo se sada nalaze i dva betonska stola sa klupama, te teleskop sa 20x povećanjem i besplatnim pristupom.

Pripreme za The Wall u punom jeku

Nakon Ultre, na red je došao još jedan spektakl na Poljudu. Adria Entertainment u utorak dovodi Rogera Watersa u sklopu turneje „The Wall“. Uistinu nikad viđena produkcija posjetit će i splitski gradski stadion, a pripreme su već u punom jeku.

Zatvaranjem najstarije ljekarne, Split je izgubio još jedan komadić duše

Proces koji je u tijeku, sve više rastjeruje domicilno stanovništvo, a pokorava se potrebama turista. No ovaj začarani krug jednog bi dana mogao grad koštati i njegove duše, kao i zarade od turizma. Jer nitko ne želi hodati antičkim zabavnim parkom...

Projektanti Zapadne obale: U Banovini su se prema nama postavili brutalno ponižavajuće

Posudio bih riječi Jurice Pavičića i rekao da je šetnica korektno dosadna. Elementi oblikovanja, urbana oprema kao i cjelokupni dizajn su daleko od ikakve napredne arhitektonske ekspresije koju smo htjeli dobiti u ovom projektu. Međutim, za suvremeno i kvalitetno, arhitektonski značajno oblikovanje uz našu najbolju volju i vještinu, potreban je i educirani i blagonakloni investitor, te pogotovo uviđajna konzervatorska služba, što u ovom projektu najblaže rečeno nije bio slučaj.

Čak 120 izlagača na vojnom sajmu u Spaladiumu

U izložbenom prostoru našao se i izraelski Elbit Systems, s brojnim sustavima elektronskog ratovanja te nadogradnje oklopnih vozila. Francuski Thales je predstavio svoje radio-sustave. Adria Mar, Brodosplit BSO i drugi su predstavili modele svojih plovila, a švedski Gripen se još jednom pojavio s ciljem prodaje svog lovca-bombardera Gripena.

[Ekskluzivno] Pogled unutar novog studentskog doma u Splitu!

Sama zgrada sastoji se od stambenog dijela s 273 dvokrevetne i 53 jednokrevetne sobe, pet dvokrevetnih apartmana, te šest jednokrevetnih soba za invalide. Svaka soba je opremljena radnim stolovima, policama, ormarima, sanitarnim čvorom, te internetskim priključkom. Na mnogim lokacijama nalaze su učionice za studente, svaka sa svojim balkonom.

Testirana rasvjeta na Zapadnoj (LED) obali

Kako se radovi na Zapadnoj obali privode kraju, tako je na red došlo i testiranje raskošne rasvjete.

Marulić i Grgur dobivaju make over

Postavljene su skele oko spomenika Marku Maruliću na Voćnom trgu.

Katalinko zasvijetlio nakon 22 godine

Nakon nekoliko probnih pokušaja koji su se odvijali protekli tjedan, sinoć je konačno punom snagom zasjao svjetionik na Katalinića brigu.

Niče potencijalna klica civilizacije na Kili

Rijetki putnici koji zalutaju na splitski "divlji istok", skrenuvši sjeverno s poludovršene Vukovarske ulice i zaputivši se na Kilu, naći će se oči u oči s potencijalnom klicom civilizacije u tom dijelu grada.